Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το εμπόδιο στο δρόμο σας


Πολύ καιρό πριν, σε μια χώρα όχι τόσο μακρινή, ένας βασιλιάς τοποθέτησε ένα μεγάλο βράχο στο δρόμο. Στη συνέχεια κρύφτηκε και παρακολουθούσε να δει αν κάποιος θα μετακινούσε την τεράστια πέτρα.

Προς έκπληξή του, πέρασαν πολλοί από τους πλουσιότερους εμπόρους του βασιλιά που απλά επέλεξαν να περάσουν κάνοντας τον κύκλο γύρω από το βράχο ... Πολλοί κατηγόρησαν έντονα το βασιλιά επειδή δεν διατηρούσε τους δρόμους καθαρούς, αλλά κανείς δεν προσπάθησε να μετακινήσει αυτό το τεράστιο εμπόδιο από το δρόμο.

Μέχρι που έφτασε ένας χωρικός μεταφέροντας ένα φορτίο λαχανικών. Πλησιάζοντας στον βράχο, ο αγρότης εναπόθεσε το βάρος του στο έδαφος, και προσπάθησε να μετακινήσει την πέτρα προς την άκρη του δρόμου. Μετά από πολύ κόπο, σπρώχνοντας  και τεντώνοντας, τελικά τα κατάφερε.

Όταν ο χωρικός σήκωσε το φορτίο του με τα λαχανικά, είδε στο δρόμο μια τσάντα,  στο σημείο που πριν υπήρχε ο τεράστιος βράχος ... Η τσάντα περιείχε πολλά χρυσά νομίσματα, μαζί με ένα σημείωμα από τον βασιλιά που έλεγε ότι ο χρυσός ήταν για εκείνον που είχε μετακινήσει τον βράχο από το οδόστρωμα.

Εκείνη τη μέρα ο χωρικός έμαθε αυτό που πολλοί ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσουν - ότι κάθε εμπόδιο αποτελεί μια ευκαιρία για να βελτιώσει κανείς την κατάστασή του.  Και πράγματι, μπορούμε να γενικεύσουμε, υποστηρίζοντας ότι ο καθένας από εμάς έχει κάτι που μας κλέινει το δρόμο ... Και, επίσης, ότι όλοι μας έχουμε την ίδια επιλογή –να αποδεχτούμε τα πράγματα όπως είναι, ή να κάνουμε μια αλλαγή. Τώρα που έχετε γνωρίσει την επιχείρησή μας,  η επιλογή ανήκει μονο σε εσάς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου